Skip to content

Les om våre

100% Resirkulerte Tekstiler

Inspirert av verdens behov for endring og for å redusere virkningen av våre aktiviteter på planeten, bidrar Horizons 100% resirkulerte tekstiler til å redusere plastforurensning ved å forvandle engangsplast til komfortable stoler og elegante oppbevaringsløsninger. Følg prosessen nedenfor.

INNSAMLING AV PLASTAVFALL

Visste du?

Mennesker bruker omtrent 1,2 millioner plastflasker per minutt. Energien som kreves for å produsere og transportere plastflasker kan drive omtrent 1,5 millioner biler i ett år. Likevel klarer vi bare å resirkulere 25% av plastflaskene - resten havner på søppelfyllinger, som veiskrap og forurenser havene.

Ved å samle inn engangsplast fra naturen kan avfallet resirkuleres til et nytt formål. Horizons-tekstiler fra UMAGE er laget av 100% resirkulert polyester - reduserer plastavfall og utnytter noe som ellers ville skade planeten.

Fra Plastavfall Til Plastflak

Det tar naturen omtrent 450 år å bryte ned en enkelt plastflaske. Når plast brytes ned, blir det til mikroplast som ender opp i havet. Hvis plasten samles inn og resirkuleres, reduserer vi plastforurensningen og skaper noe nytt av all den plasten som allerede er tilgjengelig.

Etter å ha samlet inn plastflasker og annet engangsplastavfall, blir plasten rengjort, sortert, malt og omgjort til plastflak.

Fra Plastflak Til Holdbare Materialer

Ved hjelp av teknologi kan plastflakene laget av plastavfall omdannes til polyestertråd, som brukes til å lage myke, holdbare og 100% resirkulerte polyestertekstiler.

Studier viser at produksjonen av resirkulert polyester bruker to tredjedeler mindre energi og nesten 90% mindre vann enn produksjonen av ny polyester. I tillegg til å være bedre for miljøet, er garnet og tekstilene laget av dette garnet også svært holdbare - noe som ytterligere forlenger levetiden til designet.

Global Recycled Standard

Alle Horizons-tekstiler er sertifisert med GRS, som sikrer:

  • At tekstilene er verifisert og oppfyller ISO-kravene for resirkulerbarhet. Både bearbeidede materialer og forbrukeravfall kan brukes.
  • At tekstilene oppfyller strenge sosiale og miljømessige krav.
  • Kjemikalier med potensielt skadelige effekter er ikke tillatt i GRS-sertifiserte produkter.
  • Identiteten til det resirkulerte materialet bevares: fra produksjon til ferdig produkt.
  • En uavhengig tredjepart reviderer hvert trinn i forsyningskjeden.

OEKO-TEX®STANDARD 100

Alle Horizons-tekstiler er sertifisert med OEKO-TEX® STANDARD 100, som sikrer:

  • At ingen stoffer som er skadelige for miljøet eller helsen har blitt brukt.
  • Alle komponenter i det merkede produktet har blitt testet for skadelige kjemikalier.
  • En standard som er langt mer omfattende enn lovgivningen i Danmark og EU (REACH), og derfor et godt verktøy for å sikre samsvar med lovkravene angående skadelige kjemikalier i produkter.

Stoffspesifikasjoner

Sjekk ut Horizons farger og stoffspesifikasjoner her.

Sterling
White Sands
Shadow
Mocca
Sugar Brown
Caramel
Summer Shine
Curry Sun
Tangerine
Morning Meadows
Racing Green
Calm Seas
Jet Air Blue
Quantum Blue
Bright Skies
Monrose
Stone Rose

Få inspirasjon

hover-image
590-03C5901-1
590-10C5901-2
590-08C5901-2
5916-3C719-05
590-09C5901-2